Voorbereiden

De beginassessments meten je startcompetenties aan het begin van het eerste jaar hoger onderwijs. Op zich hoef je daar vooraf niets voor te doen, maar je kan je altijd wat grondiger voorbereiden. De beginassessments bieden jou immers heel wat kansen!

Stap 1

Neem de Infobundel beginassessments goed door. Zo weet je wat je te wachten staat en vermijd je onaangename verrassingen. In de infobundel staat bij elk beginassessment duidelijk aangegeven welke inhouden worden getoetst en wat we jou adviseren bij de score die je behaalt.

Stap 2

Op deze site vind je ook voorbeelden van elk beginassessment. Deze beperkte selectie vragen zal geen nauwkeurig beeld geven van de startcompetenties waarover je beschikt, maar is wel bedoeld om je kennis te laten maken met de manier waarop er wordt getoetst. Je krijgt via de voorbeelden ook een beeld van de verschillende soorten vragen die op het beginassessment zullen worden gesteld.

Stap 3

Je kan je ook inhoudelijk voorbereiden. We toetsen immers kennis en vaardigheden die in het secundair onderwijs de revue zijn gepasseerd. Door deze zaken nog eens op te frissen of zaken waar je wat moeite mee had bij te schaven, start je met voorsprong!

Beginassessments Leerroutes Keuzetrajecten 3e jaar
Beginassessments
  • Voor wie? Alle studenten die voor de eerste keer de opleiding volgen binnen KdG.
  • Waarom? Beginassessments geven je de kans te laten zien wat je wel en niet kan. Zo hoef je niet onnodig bepaalde lessen te volgen, en krijg je voldoende ondersteuning als blijkt dat bepaalde startcompetenties ontbreken.
  • Wanneer? De week voor de officiële start van het academiejaar.
Leerroutes
  • Voor wie? Je bent niet geslaagd voor een beginassessment, maar je wil je basiskennis bijspijkeren.
  • Waarom? Deelnemen aan een leerroute verhoogt je kansen op succesvol studeren.
  • Welke mogelijkheden? Er zijn 3de-jaarstudenten(interne leerroutes) en KLIK-monitoren die je willen begeleiden. Daarnaast kan je ook een beroep doen op zelfstudie en/of oefenpakketten.
Keuzetrajecten 3e jaar
  • Voor wie? Studenten die minsten 105 studiepunten verworven en/of opgenomen hebben.
  • Waarom? In het derde studietraject ligt de klemtoon op ‘zelfsturing door de student’. Dit betekent dat het aan jou is om te bepalen welke competenties jij extra wil verbreden en verdiepen.
Keuzetrajecten Aanmelden Beheer